
Kakkupohja (valmista kaksi kappaletta tällaista kakkupohjaa):
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3/4 dl kaakaojauhetta (100%)
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vatkaa munat ja sokerit tanakaksi vaahdoksi. Vaahtoa saa sekoittaa jopa noin kymmenisen minuuttia, kunnes se on niin valkoista ja kiinteää, että kun tipautat vaahtoa vispilästä seoksen pinnalle, siihen muodostuu kuvioita, eikä nokare heti sekoitu takaisin vaahtoon. Älä kopauttele vispilöitä kulhon reunaan, tai vaahto voi lässähtää!
3. Lisää kuiva-aineseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti sekoittaen.
4. Levitä taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista torttupohjaa noin 8 minuuttia 225 asteessa, uunin keskiosassa.
5. Tortun paistuessa ripottele sokeri puhtaalle leivinpaperille. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinliinan päälle ja irrota paperi heti. Irrota ensin reunat, ja sitten varovasti koko paperi, niin saat parhaan tuloksen.
6. Valmista samoin vielä toinen kakkulevy.
7. Leikkaa jäähtyneenä kakkulevyt puoliksi pitkittäissuunnassa. Näin saat neljä kakkulevyä.
Täyte:
- 200 g pakastemansikoita survottuna
- ½ prk maitorahkaa
- 2 dl kermaa
- 200 g säilykemangoja
- 200 g säilykepersikoita
- sokeria maun mukaan
- ½ dl laimeaa marjamehua kostutukseen
1. Survo persikat ja mangot soseeksi. Voit käyttää myös n. 2,5 dl valmista hedelmäsosetta
2. Vatkaa kerma, sekoita siihen rahka ja hedelmäsose.
3. Sulata mansikoita aivan hieman mikrossa, ja survo sitten sauvasekoittimella tasaiseksi.
4. Aseta jäähtynyt kakkulevy kakkupaperin päälle.
5. Täyttö: Kostuta jäähtynyt kakku ensin mehulla, levitä siihen sitten mansikkasurvos, ja sen päälle hedelmärahka. Kasaa kaikki neljä kakkulevyä päällekäin.
Kuorrute:
- n. 5 dl Flora vispiä tai kermaa
- vaniljasokeria ja sokeria makusi mukaan, n. 2-3 tl.
- haluamiasi kakun koristeita.
1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta sokereilla. Älä kuitenkaan vatkaa liikaa, jotta kerma ei muut voiksi.
2. Levitä ensin tasainen, ohut kerros kermavaahtoa kakun pinnalle, jotta reunapursotukset jäävät paremmin kiinni kakkuun. Lisää kermaa hieman kakun päälyosaan, ja siloita se tasaiseksi, tai vedä koristekuviointia koristeskrapalla kakun pinnalle, kuten minä tein.
3. Laita purostinpussiin n. puolet jäljellä olevasta vaahdosta kerrallaan, jotta vaahto ei ehdi lämmitä liikaa käsissäsi pursottamisen aikana. Pursota kakun reunat vetämällä tyllalla alhaalta ylöspäin viistäen kakun reunaa.
4. Koristele haluamallasi tavalla, esim. nonparelleilla, hedelmillä, marjoilla jne.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti