Persikkatoskapiirakka
halkaisijaltaan n. 27 cm piirakkavuoka
Piirakka:
- 1 tlk persikoita (400 g)
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- ½ dl maitoa
- 150 g margariinia
Toskakuorrute:
- 50 g margariinia
- 1 dl sokeria
- 1,5 rkl vehnäjauhoja
- 1 ps mantelilastuja (n. 50 g)
- 1,5 rkl maitoa
1. Sulata margariini ja jätä jäähtymään.
2. Valuta persikat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. (Vatkaa noin 5-10 minuuttia vatkaimen tehosta riippuen.)
4. Sekoita varovasti lusikalla joukkoon levinjauhe-jauhoseos vuorotellen maidon kanssa.
5. Lisää lopuksi vähitellen sekoittaen joukkoon sula margariini.
6. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan, tai kaksinkertainen annos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
7. Ripottele taikinan päälle tasaisesti persikat. Voit lopuksi painaa persikoita keveästi kämmenellä, jotta ne ovat tasaisesti taikinan pinnalla.
8. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
9. Valmista kuorrute sulattamalla kattilassa margariini ja sekoittamalla loput aineet joukkoon.
10. Anna kiehahtaa.
11. Levitä esipaistetun piirakan päälle ja paista vielä 15 minuuttia.
Annoin ystävilleni tupaantuliaislahjaksi hyvän peruspiirakkavuoan. On kuitenkin aina hauskempaa viedä uuteen kotiin myös jotain syömistä, joten leivoimpa samaiseen vuokaan toskapiirakan. Valinta osoittautui hyväksi, sillä ystäväni olivat piiraasta oikein mielissään. Aluksi he eivät tosin hoksanneet, että myös vuoka oli osa lahjaa, tai pikemminkin se pääasia. :D Olen innostunut koristelemaan leivonnaisia erilaisilla tomusokerikuvioilla, sillä tomusokeri ei maistu kovin voimakkaalta, eikä siis peitä varsinaisen tuotoksen makua. Tällä kertaa askartelin leivinpaperista tietenkin talon mallisen sabluunan, kun kerran oli kyse tupaantulijaisviemisistä. Tomusokeri tulee hunnuttaa leivonnaisen päälle, vasta kun se on aivan jäähtunut, tai muuten sokeri sulaa tai imeytyy höyryävän piiraan pintaan, ja kuvio katoaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti