15.8.2007

Äitin mustikkapiirakka

uunipellillinen (puolikas annos sopii halkaisijalta 28 cm piirakkavuokaan)

Pohja:
- 250 g margariinia
- 3 dl sokeria
- 4 munaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kermaviiliä

Täyte:
-n. 350 g mustikoita

Muruseos:
- 100 g margariinia
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja

1. Sulata rasva ja sekoita siihen sokeri. Vatkaa munat joukkoon kuohkeaksi vatkaten. Lisää kermaviili ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
2. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle korkeareunaiselle uunipannulle (tai vaihtoehtoisesti voideltuun piirakkavuokaan, mikäli käytät puolikasta annosta taikinaa).
3. Levitä pinnalle marjat.
4. Valmista muruseos nyppimällä jauhot ja sokerit margariinin joukkoon. Levitä muruseos marjojen päälle.
5. Paista piirakkaa uunin keskiosassa n. 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Tämä on suosikkini kaikista mahdollisista makeista marjapiirakoista. Olemme sisarusteni kanssa pitäneet tästä piirakasta aina sitä enemmän, mitä enemmän pinnalla on ollut muruseosta, joten tässä reseptissä sitä ei säästellä. Kevyemmän linjan kulkijat voivat tietenkin laittaa murua vähän vähemmän. Mustikat voi korvata esimerkiksi herukoilla, vadelmilla tai vaikka omenaviipaleilla. Omenoita käytettäessä kaneli muruseoksen joukossa kruunaa maun.

1 kommentti:

Paula kirjoitti...

Kokeilin tätä tänään, ja aivan tajuttoman makoisaa tuli! Kiitos reseptin jakamisesta ja terveiset äidillesikin :-)!