5.1.2008

Suklaamarsipaanikarkit

2 pientä purkillista karkkeja
- n. puoli pötköä marsipaania (väri vapaa!)
- n. noin 70 g maitosuklaata
- pari coctailtikkua
(- 2 pilttipurkkia tai muuta pientä lasipurkkia säilyttämiseen)

1. Pyörittele marsipaanista kämmenien välissä pieniä palloja.
2. Sulata suklaa vesihauteessa pienessä astiassa (esim. metallisessa mittakulhossa tms.)
3. Päälystä marsipaanipallot suklaalla tuikkaamalla marsipaani coctailtikkuun, upottamalla se suklaaseen ja irrottamalla se toisen coctailtikun avulla lautaselle jähmettymään.
4. Anna karkkien jähmettyä jääkaapissa.
5. Purkita halutessasi kauniisiin pieniin lasipurkkeihin.

Konvehtien lisäksi innostuin joulun alla askartelemaan muitakin karkkeja. Marsipaani ei ole henkilökohtaista herkkuani, mutta enpä minänäitä itse ollut aikeissa syödäkään. Samalla periaatteella voisi kuorruttaa esimerkiksi sokerimassasta tehtyjä palleroita.

Ei kommentteja: