22.2.2008

Crêpes

n. 6 täytettyä ohukaista


Taikina:
- 5 dl maitoa
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- 1 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja

- öljyä paistamiseen

Täyte:
- 1 sipuli
- 200 g jauhelihaa
- 3 rkl tomaattisosetta (n. 1 pieni tomaattipyree purkki)
- ½ dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl basilikaa

1. Valmista taikina sekoittamalla ensin muna ja maito, ja lisää sitten joukkoon loput aineet. Sekoita tasaiseksi ja jätä taikina turpoamaan siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
2.Ruskista hienonnettu sipuli ja jauheliha.
3. Sekoita joukkoon loput aineet.
4. Paista ohuita ohukaisia öljyssä kuumalla pannulla.
5. Laita ohukaisten keskelle hieman täytettä ja tee kustakin ohukaisesta rulla.
6. Tarjoile heti!

Tämä resepti on yläasteaikojen kotitalouden tunneista saakka hämmästyttänyt minua yksinkertaisuudessaan. Crêpejen täyte koostuu tavattoman tavallisista ainesosista, mutta on siihen nähden aivan epätavallisen hyvää ohukaisten kanssa. Kiitos reseptistä kuuluu 7-luokan kotitalouden opettajalleni. Onneksi vanha, kovia kokenut kotsanvihko tuli otettua mukaan myös muuttaessa!

Paremman puutteessa hiivaleipäjauhot voi korvata normaaleilla vehnäjauhoilla. Reseptin täytteestäkin on helppoa tehdä vaikka minkälaisia sovelluksia oman makunsa mukaan, mutta suosittelen kokeilemaan sitä myös ihan tällaisenaan.

Ei kommentteja: