21.3.2008

Pesto-salamihyrrät

useammalle hengelle

- 1 pkt (500 g) valmiiksi kaulittuja lehtitaikinalevyjä
- pestokastiketta
- 30 g salamia/pepperonimakkaraa
- 60 g kermajuustoa
- mustapippuria ja paprikajauhetta

1. Kaulitse lehtitaikinalevyt hieman pidemmiksi kuin ne valmiiksi ovat.
2. Levitä kullekin taikinalevylle kevyesti pestokastiketta. Varmista, että sitä on tasaisesti joka puolella levyä.
3. Pilko salami pieniksi siivuiksi ja raasta juusto.
4. Ripottele tasaisesti kunkin taikinalevyn päälle. Mausta makusi mukaan, mutta muista, että pesto ja salami ovat jo itsessään melko mausteisia ja täynnä hyviä makuja.
5. Rullaa taikinalevyt pitkittäin rullaksi.
6. Leikkaa noin 0,5-1 cm levyisiä paloja rullasta ja aseta ne "makuulleen" pellille, melko reilulle etäisyydelle toisistaan.
7. Paista n. 225 C-asteessa noin 15 minuuttia.
8. Herkuttele heti tai vaikka vasta seuraavana päivänä!

Tämä on tavattoman helppo ja nopea, mutta myös herkullinen pieni suolainen naposteltava vaikkapa illanistujaisiin tai muihin kotoisiin pippaloihin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän olisi seurannut " Suosittelen, sillä tämä" -tekstin jälkeen? :)kysyy nimimerkki "Mammaliino"

Riisa kirjoitti...

Jaa-a. Ilmeisesti on tullut päiviteltyä tekstiä kiireessä. Ajatus on tässä vaiheessa katkennut sen verran pahasti, että en kyllä yhtään muista mitä olen ollut kirjoittamassa. Mutta, no, ovathan ne hyviä, ainakin minun mielestäni. :D