15.4.2008

Hedelmäinen rahkajäädyke

n. 4-5 annosta
- 1 tölkki mangoja (400 g)
- 1 tölkki persikoita (400 g)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 prk maitorahkaa
- 2 tl vaniljasokeria
- sokeria maun mukaan
- valkosuklaata

1. Survo mangot ja persikat soseeksi sauvasekoittimella.
2. Vaahdota kerma, sekoita siihen rahka, mango-persikkasose ja vaniljasokeri.
3. Tarkista maku ja mausta lopuksi sopivan makeaksi sokerilla.
4. Annostele jälkiruokakulhoihin jotka soveltuvat pakastukseen (esim. lasit).
5. Vuole terävällä veitsellä kunkin annoksen pinnalle valkosuklaakierteitä.
6. Pakasta mieluiten yön yli, mutta vähintään noin nelisen tuntia.
7. Nosta annokset sulamaan ½-1 tuntia ennen tarjoilua.

Tämä rahkajäädyke on sinänsä hyvin samanlainen, kuin aiemmin tekemäni omar-mansikkajäädyke, mutta maultaan raikkaampi ja kevyempi. Omar-mansikkajäädykkeen ohjeesta löytyy myös neuvot jäädykkeen kuorruttamiseen valkosuklaan avulla. Tällä kertaa kokeilin valmistaa jäädykkeen sekä valkosuklaalla vuorattuun silikonivuokaan, että yksittäisannoksiksi laseihin. Ihanan keväinen ja suussasulava jälkiruoka!

2 kommenttia:

Anniina kirjoitti...

Ooh, tämä on kyllä kokeilemisen arvoinen resepti!

Riisa kirjoitti...

Juu, se on aika hyvää. Mulle, äidille ja Mickelle ainakin maistui. :)