28.5.2008

Viljaisa mustikkapannukakku

halkaisijaltaan n. 28 cm piirakkavuoka


- 1 muna
- 4 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- n. 2 dl vehnäjauhoja
- n. 1 dl ohrajauhoja
- n. 1-2 dl mustikoita
- reipas kourallinen neljän viljan hiutaleita

1. Vatkaa rikki munan rakenne. Lisää joukkoon vatkaten maito, suola ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja jätä turpoamaan hetkeksi.
2. Voitele piirakkavuoka margariinilla ja kaada taikina vuokaan.
3. Ripottele pinnalle mustikoita ja lopuksi neljän viljan hiutaleita.
4. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa puolisen tuntia.
5. Nauti hieman jäähtyneenä, jolloin myös palojen leikkaaminen onnistuu helposti.

Mainio lounas tai välipala, joka valmistuu helposti ja melko nopeasti lähinnä kakun kypsymistä odotellessa. Oikeastaan kakku-nimitys on tälle ruoalle hieman harhaanjohtava, kun ottaa kuitenkin huomioon, ettei tässä ole ollenkaan rasvaa tai sokeria mustikoiden oman sokerin lisäksi. Tätä ei siis sovi laittaa pelkästään jälkiruokakastiin, vaikka se sopisikin varmasti yhteen vaniljajäätelön kanssa paremmin kuin hyvin. Mikäli muuten pitää paksummasta pannukakusta, kannattaa toki käyttää hieman pienempää vuokaa. Minun mielestäni tämä ihanan ohut pannukakku oli juuri passeli. Huomenna kesätöissä lounastunti sujuneekin herkullisissa merkeissä...

Ei kommentteja: