28.10.2009

Seesami-tofupyörykät

n. 15 kappaletta


- n. 300 g tofua
- 1 sipuli
- ½ dl korppujauhoja
- ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
- vajaa 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
- reippaasti seesaminsiemeniä (pari desiä)
- oliiviöljyä paistamiseen


1. Valuta tofu liiasta nesteestä, mikäli se on erittäin vetistä. Pilko sipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi ja sekoita se tofuun haarukalla.
2. Sekoita joukkoon mausteet, sekä jauhot. Sekoita hyvin. Mikäli haluat oiken tasaisen massan, surauta sauvasekoittimella.
3. Pyörittele massasta pieniä palloja ja pyöräytä ne seesaminsiemenissä. Siirrä suomaan kuumalle paistinpannulle ja paista runsaassa oliiviöljyssä. Mikäli tofu on erittäin pehmeää, voit muotoilla palleroita vielä paistovaiheessa pannulla saadakseis kauniin muodon.
4. Paista aluksi voimakkaammalla teholla, jotta tofu saa muodon, ja käännä liesi sitten hieman pienemmälle teholle, jotta pallerotehtivät kypsyä myös sisältä.
5. Tarjoile esimerkiksi raastesalaatin ja salaatinkastikkeen kanssa. Koristele siemenillä.Ihkaensimmäinen tofukokeiluni onnistui mainiosti, kiitos Chocochili-kasvisruokablogin, josta hain vähän inspiraatiota. Muuntelin alkuperäistä reseptiä hieman omaan ruokakaappiini sopivaksi lisäten mm. seesaminsiemenet, jotka muuten ovat tutkimusten mukaan hyvää ravintoa muistin ja oppimisen tehostamiseksi.

Pyöryköistäni ei tosin tullut ihan pyöryköitä, vaan pikkuisia pihvimäisiä nappeja, jonka luulen johtuvan siitä, että ostin supermarketista jotakin superpehmeää tofua, jonka muotoileminen palloiksi oli vähän hankalaa. Japanilaisissa ruokakaupoissa kun löytyy tofua niin montaa eri sorttia, että en ole ihan varma mikä sopii parhaiten paistamiseen, ja mikä esimerkiksi paremmin misokeittoon. Joka tapauksessa raastesalaatin kanssa nauttimani pallerot olivat oikein kiva uusi tuttavuus ruokarepertuaariini, joten tämä ei todellakaan jää viimeiseksi tofukokkauksekseni. :)

1 kommentti:

Elina kirjoitti...

Näyttääpä herkullisilta! Täytyykin kokeilla tätä seesaminsiemenversiota ensi kerralla.