27.6.2007

Riisan halloumi-tomaattipiirakka

vuoan halkaisija n. 28 cm
Pohja:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl juustoraastetta
- 125 g margariinia
- ½tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta, ripaus basilikaa
- ½ dl maitoa

Täyte:
- 125 g (½ pkt) halloumi-juustoa
- n. 1 dl tomaattimurskaa
- basilikaa, pippurisekoitusta, chiliä
- n. 25 g (pippuri)meetwurstia (7-10 siivua)
- 3 rkl sulatejuustoa
- n. 1 rkl vehnäjauhoja
- puolikas sipuli
-2 tomaattia
- vähän juustoraastetta

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenän. Lisää juustoraaste ja kylmä margariini. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Sekoita maito joukkoon. Paidele jauhotetuin käsin halkaisijaltaan n. 28 cm vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia uunin keskitasolla.
2. Kuutioi halloumijuusto, suikaloi meetwursti. Sekoita sekaan tomaattimurska ja mausta. Silppua sipuli ja lisää joukkoon. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
3. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle.
4. Viipaloi tomaatit, raasta juusto ja asettele täytteen päälle. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 25 minuuttia.
5. Koristele halutessasi silputulla kevätsipulin varrella ja kypsentämättömillä halloumi-kuutioilla.

Tämä on yksi suolaisten piirakoiden suosikeistani. Resepti syntyi eräänä päivänä, kun piti kyhätä jääkaapin aineksista jotain iltapalaa kylässä olleille ystävilleni. Niinpä täyte onkin aika sekalainen, mutta kaikkien syöjien mielestä piirakka oli tosi hyvää.

Tämä piirakka on kyproslaisen halloumi-juuston takia melko suolainen. Itse rakastan halloumijuustoa, johon olen tutustunut aikoinaan ala-asteella ollessani tutustumisretkellä kyproslaisella ystävyyskoulullamme. Mikäli ei pidä suolaisuudesta, voi halloumijuustoa liottaa kylmässä vedessä n. tunnin ennen sen kuutioimista täytteeseen. Maku on miedompi myös silloin, jos juuston paistaa ensin pannulla, ja lisää vasta sitten täytteeseen.

Ei kommentteja: