27.7.2007

Munakas meetwurstilla ja purjolla

1 hengelle

Munakastaikina:
- 3 kananmunaa
- n. 1/3 pieni purjo
- 5 viipaletta meetwurstia
- pari timjamin oksaa
- mustapippuria, aromisuolaa
- margariinia paistamiseen

1. Pese purjo hyvin. Silppua purjo ja meetwurstit pieniksi paloiksi.
2. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää sekaan purjo ja meetwursti. Mausta hienonnetulla tuoreella timjamilla, mustapippurilla ja aromisuolalla.
3. Sulata margariini pannulla ja levitä se koko pannulle. Kaada munakastaikina pannulle ja sekoita sitä puuhaarukalla.
4. Kun munakas alkaa kiinteytyä pohjalta, sekoita ainoastaan päälimmäistä osaa rikkomatta pohjaa.
5. Munakas on valmis, kun se on hyytynyt pinnaltakin. (Itse en pidä löysästä munakkaasta, joten käänsi koko komeuden ja paistoin kunnolla vielä toisenkin puolen.)

Töistä tullessa oli kauhea nälkä, eikä jääkaapissa ollut kovin erikoisia aineksia. Niinpä korjasin ensimmäistä kertaa timjamisatoani ja tein herkullisen munakkaan. Ulkonäöltään se ei tosin ole mikään maailman kaunein ilmestys. ;)

Ei kommentteja: