10.7.2007

Puna-vihreä pasta-ateria

kastiketta n. 4 annosta

Punainen kastike:
- tölkki (400 g) tomaattimurskaa
- 2 dl kevyttä ruokakermaa
- reilu ruokalusikallinen Maizena-maissitärkkelystä
- ripaus basilikaa
- ripaus paprikajauhetta
- n. ½ tl aromisuolaa
- n. ½ tl mustapippuria
- ripaus timjamia ja oreganoa (tai pizzamaustetta)
- ripaus chilijauhetta

Lisukkeeksi:
- pinaattijuusto-tuorepastaravioleja (Pirkka) ruokailijoiden määrän mukaan
- kurkkua
- tuoretta basilikaa

1. Kuumenna tomaattimurska kattilassa, lisää kerma ja kuumenna sekoittaen n. 5 minuuttia. Mausta.
2. Sekoita maizena-maissitärkkelys pieneen määrään kylmää vettä, ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua hetken aikaa, kunnes kastike tulee kiinteämmäksi.
3. Keitä ravioleja reilussa määrässä vettä n. 3-4 minuuttia (tai pakkauksen ohjeen mukaan).
4. Tarjoa kurkkuviipaleiden ja basilikaoksien kera.

Työpäivät ovat venyneet pitkiksi, joten tänään sain tehtyä pitkästä aikaa "oikeaa" ruokaa. Kastike on helppo, mutta mielestäni oikein hyvä perustomaattikastike. Sain kokeiltua ensi kertaa myös istuttamaani basilikaa, ja hyvältähän se maistui.

Ei kommentteja: