13.7.2007

Hasselpähkinäsuklaakakku

1,5 l vuoka

Taikina:
- 125 g margariinia
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vanilliinisokeria
- 2 rkl kaakaota (100%)
- 1 rkl perunajauhoja
- 100 g maitosuklaata
- 1 dl maitoa
- 1,5 dl hasselpähkinärouhetta

Koristeluun:
- 50 g suklaata
- hasselpähkinärouhetta

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat vaahtoon yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet ja suklaa sekaisin.
4. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
5. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
6. Paista 175 asteessa n. 45-60 min.
7. Kakun jäähdyttyä koristele se vesihauteessa sulatetulla suklaalla ja hasselpähkinärouheella.

Halusin juhlistaa pääsyäni ammattikorkeaan, sekä tarjota samalla vierailleni kahvikakkua. Kokeilin lisätä äitini vanhaan suklaakakkureseptiin hasselpähkinöitä, sillä minun teki mieli poiketa perussuklaakakun reseptistä hieman. Tätä reseptiä voi siis käyttää mainiosti ilman tuota hasselpähkinärouhettakin.

Ei kommentteja: