14.8.2007

Suklaapiirakka aka mokkapalat

uunipellillinen

Taikina:
- 2 munaa
- reilu 2 dl sokeria
- reilu 3½ dl vehnäjauhoja
- 150 g margariinia
- 2 tl vaniljasokeria
- reilu 1 dl maitoa
- 1 rkl kaakaota (100%)
- 2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
- n. 200 g tomusokeria
- 1 rkl kaakaota (100%)
- 5 rkl kahvia
- 4 rkl margariinia
- 2 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet, lisää munasokerivaahtoon vuorotellen maidon ja sulatetun margariinin kanssa.
3. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 175 asteessa n. 20-30 minuuttia.
4. Kun pohja on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sulata margariini ja sekoita se kahvin kanssa. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kaakao. Lisää tomusokeri ja sekoita hyvin. Levitä heti piirakan päälle, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti.
5. Koristele nonparelleilla tai strösselillä.

1 kommentti:

Rahien kirjoitti...

tein tän sanasta sanaan, ja ihmettelin et mikä helkkari tässä kuorrutteessa nyt mättää. kesti hetken tajuta, et 5 rkl kahvia tarkoittaa nestettä, ei puruja... lol.