30.9.2007

Lumipallot

n. 9 pientä suklaamakeista

- 100 g valkoista suklaata
- 1 dl kookoshiutaleita
- 2 tl sitruunan mehua

1. Sulata suklaa vesihauteessa.
2. Sekoita sulaneeseen suklaaseen kookoshiutaleet, ja lopuksi sitruunamehu
3. Pyörittele taikinasta palloja lusikalla ja käsin.
4. Kasta pallot kookoshiutaleisiin.
5. Anna pallojen jähmettyä rauhassa huoneen lömmössä.
6. Kun pallot ovat jähmettyneet, niitä voi säilyttää myös jääkaapissa.


Tämä on tavattoman helppo herkku ja yksi suosikkini itsetehdyistä suklaamakeisista. Sain näitä ystävältäni tupaantuliaislahjaksi viime vuonna, ja oli pakko pyytää resepti. Kiitos Ida! Nyt hyvä sai kiertää, kun minun tekemäni pallerot menivät kaverille syntymäpäivälahjaksi.

Valkoinen suklaa on herkkää lämmönvaiheluille ja liialliselle kuumennukselle, joten se kannattaa sulattaa mieluiten vesihauteessa. Se on helppoa:
1. Kuumenna vettä kiehuvaksi, ja kaada se laakeaan astiaan, esim. isoon paistokasariin.
2. Paloittele suklaa pieneen kattilaan tai kasariin. Aseta suklaa-astia vedellä täytettyyn laakeampaan astiaan. Huolehdi, ettei suklaakattilaan mene vettä!
3. Sekoittele suklaapaloja kattilan pohjalla, kunnes suklaa on tasaisesti sulanut.

Ei kommentteja: