24.9.2007

Sipulinen kana-perunavuoka

2-3 annosta
- 300 g hunaja-
marinoituja kanan fileesuikaleita
- 4 isoa perunaa
- sipuli
- purjo
- valkosipulin kynsi
- 1,5 dl ruoka-
kermaa
- n. 100 g koskenlaskijajuustoa
- reilu 1 dl vettä
- 1 tl mustapippuria
- ½ tl pippuri-
sekoitusta
- 1 tl aromisuolaa
- pinnalle aromisuolaa ja
yrttistä
grillausmaustetta

1. Voitele n. 2,5 litran vuoan pohja öljyllä.
2. Pese, kuori ja lohko perunat. Laita tasaisesti vuoan pohjalle ja kypsennä uunissa n. 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat melko pehmeitä. Kääntele perunoita muutamaan otteeseen kypsentämisen aikana.
3. Paista kanan fileesuikaleet lähes kypsiksi.
4. Pese purjo ja silppua pieneksi. Silppua sipuli.
5. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää joukkoon kerma. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen. Lisää joukkoon pilkottu koskenlaskijajuusto, ja sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut kermavesiseokseen. Kiehauta. Lisää joukkoon puristettu valkosipulinkynsi.
6. Lisää seokseen purjo- ja sipulisilppu. Sekoita hyvin.
7. Kaada kanat ja kermakastike lähes kypsien perunoiden päälle. Sekoittele kastike tasaisesti koko vuokaan.
8. Kypsennä vuokaa uunissa vielä noin 20 minuuttia. Sekoita pari kertaa, jotteivat päälimmäiset purjosilput ota liikaa väriä.
9. Ripottele valmiin vuoan pinnalle vielä aromisuolaa ja yrttigrillausmaustetta.

Keksin kaupassa, että teenpäs uuniruokaa perunoista ja kanasta. En ollut koskaan tehnyt sellaista, mutta ajattelin, ettei se voi olla kovin vaikeaa, ja niinpä improvisoin. Tämä resepti on siis täysin itse sävelletty. Edellisen päivän tomaattikeitosta yli jäänyt koskenlaskijajuusto sopi vuokaan mainiosti ja sipulit toivat siihen paitsi makua, myös kaipaamiani vitamiineja, sillä yritän kovasti taistella syysflunssaa vastaan. Tärkeää on, että perunat kypsyvät kunnolla. Minulla ne olivat ehkä ihan hiukkasen liian vähän aikaa uunissa, sillä oli liian kiire syömään! :D Hyvää oli mielestäni kuitenkin. Olen laiska tekemään salaatteja pääruokien seuralaisiksi, joten useimmiten kurkkusiivut saavat kelvata - niin tälläkin kerralla. Tähän sopisi ihanasti raikas vihersalaatti.

Ei kommentteja: