13.1.2008

Pinaatti-raejuustolasagne

n. 5-6 annosta


- 9-12 kpl lasagnelevyjä

Tomaattitäyte:
- 1 iso sipuli
- ½ rkl öljyä
- 1 tölkki (n. 500 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
- 2,5 dl kevytmaitoa
- 1 tl juoksevaa hunajaa

Pinaattitäyte:
- 2 ps pakastepinaattia (yht. n. 300 g)
- 3/4 dl kevytmaitoa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria

- 500 g raejuustoa
- 150 g juustoraastetta


1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattimurska, maito ja hunaja.
2. Kaada pinaatit ja paito kattilaan, anna pinaatin sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin kerros tomaattitäytettä, pinaattitäytettä, raejuustoa ja lopuksi hieman juustoraastetta. Asettele päälle lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyille uusi kerros kastikkeita, raejuustoa ja juustoraastetta. Jatka näin, kunnes lasagnelevyt on käytetty.
4. Jätä päällimmäiseksi kastikekerrokset, raejuusto ja juustoraaste.
5. Paista 200 C-asteessa noin 35 minuuttia.
6. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Tämä on ihanan mehevä lasagne, jonka reseptin löysin joskus viime vuoden puolella yhdestä K-kaupan mainoslehtisestä. On tullut tehtyä jo useamman kerran. Vähensin hieman maidon määrää noissa kastikkeissa, sillä ensimmäisellä tekokerralla lasagne oli omaan makuuni turhan kosteaa. Mikäli ei satu omistamaan varsinaista lasagnevuokaa, käy tavanomainen suorakulmion mallinen leipävuoka tähän tarkoitukseen mainiosti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ON hyvää!

Riisa kirjoitti...

Niin on, vaikka se tuossa kuvassa näyttääkin kaikelta muulta. X) Pitäisi varmaan yrittää joku kerta ottaa vähän edustavampi otos lasagne-rukasta. :D