26.1.2009

Bulgursalaatti

iso parin litran kulho


Salaattipohja:
- 2 dl bulguria tai couscousta
- 3 dl kasvislientä
- nippu persiljaa
- 1 isohko sipuli tai pala purjoa
- 4 tomaattia
- 10 sentin pala kurkkua

Kastike:
- ½ dl oliiviöljyä
- yhden normaalikokoisen sitruunan mehu (n. ½-1 dl)
- 1 rkl suolaa
- ripaus mustapippuria

1. Kuumenna kasvisliemi ja kaada se vehnärouheen (bulgurin tai couscousin) päälle.
2. Peitä astia kelmulla ja anna vetäytyä 15 minuuttia.
3. Sekoita rouhe irtonaiseksi. Silppua kasvikset, ja sekoita yhteen.
4. Annostele kastikeainekset esim. kannelliseen pakasterasiaan, ja sekoita ne yhteen voimakkaasti ravistamalla. Lisää salaattiin ja sekoita.
5. Anna maustua kylmässä pari tuntia, ja tarjoile!


Tämä on ollut vuosikausia ehdottomasti lempisalaattini. Maukasta, hieman erilaista ja ihanan raikasta. Tarjosin tätä syntymäpäivilläni, ja sehän maistui. Bulgur tekee salaatista myös sopivan ruokaisan esim. lounaaksi. Luultavimmin äitini on repinyt keittiön kaapinoveen teipatun salaattireseptin jostain aikakauslehdestä, mutta minulla ei ole mitään hajua, mikä kyseinen lehti olisi saattanut olla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tein teidan postauksesi inspiroimana jalleen pitkan tauon jalkeen couscou-salaattia lounaaksi. Kylla maistui!
Kasvisliemi oli uusi lisa, ja koska meilta ei loytynyt sitruunaa (josta olisi varmasti tullut hyva kastike), sekoitin tilkan soijaa, ketsuppia, etikkaa ja oliivioljya yhteen kastikkeeksi. Sekin maistui...