23.1.2009

Mokkamuffinit

12 kpl (1 kpl n. 200 kcal)


- 125 g pehmeää margariinia
- 125 g sokeria
- 2 isoa munaa
- 150 g jauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 reilua rkl kaakaojauhetta (n. 100%)
- 50 g suklaata
- 1-2 rkl vahvaa kahvia/maitoa/vettä

- 12 normaalikokoista muffinivuokaa

Kuorrute:
- 2,5 rkl vahvaa kahvia
- reilu 1 tl kaakaojauhetta (100%)
- n. 70 g tomusokeria

1. Asettele paperivuoat muffinipellin syvennyksiin. (Mikäli sinulla ei ole muffinipeltiä, suosittelen käyttämään kahta paperivuokaa päällekäin. Ulommaisen, puhtaaksi jäävän vuoan voi käyttää uudelleen.)
2. Rouhi suklaa mahdollisimman pieneksi.
3. Vatkaa margariini ja sokeri vaahtomaiseksi massaksi, lisää joukkoon munat ja sekoita.
4. Lisää taikinaan sitten jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe, ja sekoita.
5. Sekoita lopuksi joukkoon vielä hienoksi rouhittu suklaa, sekä jäähtynyt kahvi tai halutessasi vesi, tai maito.
6. Annostele taikina 12 muffinivuokaan ja paista 180 asteeseen esilämmitetyssä uunissa n. 15-20 minuuttia.


Halusin kokeilla uutta muffini-ideaa, jonka olin kehitellyt mokkapalat mielessäni. Niinpä etsin reseptikirjoistani sopivan suklaisen taikinareseptin ajatusten pohjaksi. Yllä oleva taikinaresepti on siis lievä muunnelma yhdestä reseptistä Parragonin julkaisemassa pienessä "Parhaita ruokaohjeita: Suklaa" -kirjassa, joka on täynnä aivan tavattoman ihania ja herkullisen näköisiä suklaareseptejä. Koska halusin muffinsseihin kahvintuoksua ja mietoa mokan makua, kuorrutin muffinssit perinteisellä mokkapalakuorrutteella.

Erittäin herkkuja muffineita, ja taikinakin on ihanan helppo, kun kaikki vain sekoitetaan vuorotellen samassa kulhossa. Kuten jo aiemminkin olen ylistänyt, kaikki ns. "yhden kulhon reseptit" ovat ehdottomasti suosikkejani. Luulen, että samaa mieltä on myös avomieheni, joka on meidän perheen tiskari. ;)

1 kommentti:

cakedecorator kirjoitti...

Suklaa cupcakes näyttää upea, hyvin tehty!
hyvä kakku resepti