29.8.2007

Porkkanakakku

n. 2,5 l suorakulmion muotoinen kakkuvuoka


Taikina:
- 4 porkkanaa
- 4 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 2 tl ruokasoodaa
-1,5 tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
- 1,5 dl rypsiöljyä

1. Pese ja kuori porkkanat, ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää taikinaan varovasti sekoittaen kuivat aineet, öljy ja lopuksi porkkanaraaste.
5. Kaada taikina voideltuun, mieluiten suorakulmion muotoiseen, vetoisuudeltaan n. 2,5 l vuokaan. Paista uunin alatasolla 190 asteessa n. 45 minuuttia. Varo avaamasta uunin luukkua liian aikaisin, tai kakku voi lässähtää!
6. Kumoa kakku, kun se on täysin jäähtynyt. Itse kumosin kakun vielä toistamiseen, koska tasaisemmalle yläpuolen paistopinnalle oli helpompi levittää täyte siististi.

Päällys:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,75 dl tomusokeria
- 0,5 tl vaniljasokeria
- n. ½ appelsiinin käsin puristettu mehu
- pinnalle mantelirouhetta

1. Vispaa päälyksen aineet sekaisin hyvin. Huomaa, että appelsiinimehu kannattaa lisätä vähitellen, ettei päälyksestä tule liian lötköä. Itse käytin n. 6 rkl appelsiinin mehua.
2. Levitä päälys jäähtyneen kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.
3. Leikkaa kakku kuutioiksi, ja koristele mantelirouheella. Säilytä kakkupaloja jääkaapissa.

Tuorejuustopäälysteinen porkkanakakku on ollu aina yksi suosikkileivoksistani, ja päätin, että sitä pitää koettaa tehdä itsekin. Ensimmäisellä googletuksella osuin tälle sivulle, ja koska resepti vaikutti kelvolta, päätin kokeilla sitä. Päälystä tosin tein puolet vähemmän kuin alkuperäisessä reseptissä, ja sitä tulikin minun vuoassani tehdylle kakulle juuri sopivasti. Pinnalle halusin alkuperäisestä ohjeesta myöskin poiketen laittaa mantelirouhetta, sillä olen nähnyt sitä käyettävän porkkanakakun pinnalla konditorioissa. Suosittelen lämpimästi. Oli oikein mehevää ja iloiseksi yllätyksekseni tismalleen sen makuista porkkanakakkua, kuin mitä kahviloissa usein on tarjolla, ja josta niin pidän.

Ei kommentteja: