23.9.2007

Tomaatti-paprikakeitto

n. 3-4 annosta

- tölkki tomaattimurskaa (400 g)
- purkki tomaattipyreetä (70 g)
- sipuli
- iso punainen paprika
- n. 2,5 dl vähärasvaista kasvislientä
- n. 50 g koskenlaskijajuustoa
- ½ tl mustapippuria,
- 1 tl suolaa
- muutama ripaus chilijauhetta
- ripaus basilikaa ja oreganoa
- pinnalle tuoreita yrttejä (esim. timjamia ja oreganoa)

1. Valmista kasvisliemi liemikuutiosta ja kaada liemi kattilaan. Lisää joukkoon tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen.
2. Pilko vihannekset ja lisää keittoon.
3. Lisää joukkoon tomaattipyree. Keitä kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.
4. Survo sauvasekoittimella pehmeäksi sosekeitoksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää keittoon paloiteltu koskenlaskijajuusto.
5. Keitä sekoittaen kunnes juusto on sulanut keittoon.

Tämä oli niitä hetkiä vuodesta, kun tulee sellainen olo, että pitää syödä paremmin, käyttää ruoissa enemmän vitamiineja ja kasviksia, ja muutenkin kiinnittää huomiota terveellisempään ruokavalioon. Niinpä halusin tehdä itse tomaattikeittoa. Mietin, ettei se voi olla kauhean hankalaa, ja niinpä vain laitoin kattilaan kaikkea sellaista, jonka kuvittelin keittoon sopivan. Koska pidän kovasti pehmeistä sosekeitoista, tästäkin tuli sellainen. Voin hyvin kuvitella sen myös tomaattisena keittona, jossa on pieniä paprikan ja sipulin paloja. Keitostani tuli ilokseni juuri sopivan paksua, ja makuakin piisasi. Ihanaa leivän kanssa.

Ei kommentteja: