23.9.2007

Wienerleikettä ja lohkoperunoita kanttarellikastikkeella

neljälle
Wienerleike
- 4 valmiiksi paneroitua porsaan Wienerleikettä
- öljyä paistamiseen

1. Paista leikkeitä öljytyllä pannulla kohtalaisella lämmöllä noin kolme minuuttia molemmin puolin.

Lohkoperunat
- pussillinen (n. 500 g) pakastelohkoperunoita
- paprikajauhetta, aromisuolaa, yrttigrillimaustetta

1. Paista lohkoperunat uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Mausta paprikajauheella, aromisuolalla ja yrttigrillimausteella
3. Tarjoa heti!

Kanttarellikastike
- litra tuoreita kanttarelleja
- 1 sipuli
- öljyä paistamiseen
- suolaa, pippuria
- 1,5 dl ruokakermaa
- n. 1 dl vettä

1. Paista sieniä kohtalaisella lämmöllä öljytyllä pannulla niin kauan, että niiden neste on haihtunut pannulta. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paista vielä hetken aikaa, että sienet ovat kypsiä.
2. Kaada joukkoon ruokakerma ja vesi. Anna kiehua viitisen minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tämä ruoka ei ehkä sovi "opiskelijan budjettiin", mutta teinkin sitä japanilaisille vieraillemme, joten se on pieni poikkeustapaus varsin huokeista tekeleistäni. Kanttarellit ovat kalliita, samoin wienerleikkeet, mutta ovat ne kyllä niin hyviäkin! Nuo porsaanleikkeet voi jaksavampi tietenkin paneroida ja maustaa vaikka itse - minä tyydyin Poutun valmiiksi maustamiin versioihin. Kanttarellikastike on poikaystäväni bravuuri, kuten kastikkeet ylipäänsä, joten tämä on hänen reseptinsä. Lohkoperunat maustan melkein aina em. tavalla. Perunoiden, wienerleikkeen ja kanttarellikastikkeen yhdistelmä oli toimiva, josta todistaa japanilaisen ystäväni huudahdus: "Meccha oishii!" (vapaa suomennos: "Julmetun hyvää!")

3 kommenttia:

Calsu kirjoitti...

Aloin miettiä että saako mistään tähän vuodenaikaan noita kanttarelleja. Kovasti olisi intoa kokeilla ko. reseptiä jo heti.

:-)

Anonyymi kirjoitti...

Ei kyllä tämän opiskelijan budjettiin mitkään kantarellit ja leikkeleet mahdu! Pikkasen realismia.

Riisa kirjoitti...

Anonyymi, varmaankin luit blogitekstin kokonaisuudessaan?
Itseäni lainatakseni: "Tämä ruoka ei ehkä sovi "opiskelijan budjettiin", mutta teinkin sitä japanilaisille vieraillemme, joten se on pieni poikkeustapaus varsin huokeista tekeleistäni. "

Lisäksi täytyy kyllä tosin myöntää, että itselläni ei kyllä opiskelijabudjetillakaan ole koskaan ollut erityisesti ongelmia syödä kohtalaisen hyvin, koska se on se, mihin haluan satsata edes vähän. Kaikki on aina priorisoinnista kiinni. Sitä vuokran jälkeen käteen jäävää rahaa (itsellä n. 130 e kuukaudessa) voi laittaa kukin parhaiksi katsomiinsa kohteisiin.

Sitäpaitsi kanttarellit ja muut herkulliset metsäsienet saa onneksi jokainen jaksavainen ilmaiseksi metsästä, joten jos budjetti on todella tiukka, käyttää tietenkin metsän ilmaiset herkut hyödyksi. :) (Minun pakastimeni on tänä vuonna täynnä ilmaisia luomuomppuja. Nam.)