27.3.2008

Tonnikalasalaatti

2 annosta

- n. 1/3 lehtisalaattiruukusta
- 2 tomaattia
- n. 10 cm pala kurkkua
- 1 prk ananaspaloja
- 1 prk tonnikalaa
- n. puolet isosta punaisesta paprikasta
- 2 kananmunaa

1. Pese vihannekset.
2. Revi salaatti pieneksi. Pilko kurkku, tomaatit ja paprika.
3. Sekoita keskenään pilkotut vihannekset ja ananaspalat.
4. Keitä kananmunat koviksi (n. 10 minuuttia)
5. Jaa salaatti annoskulhoihin ja ripottele tonnikala vihannesten päälle.
6. Viipaloi keitetyt kananmunat ja asettele salaatin päälle.
7. Nauti mahdollisimman pian.

Tänään teki mieli jotakin kasvispitoisempaa ruokaa, joten päädyinpä tekemään tonnikalasalaattia. Söin hyvää tonnikalasalaattia muutamia viikkoja sitten koulussa, ja päätin referoida tuota salaattia. Ainekset sopivat mielestäni todella hyvin yhteen ja tuovat kaikki oman kivan makunsa salaattiin. Erityisesti ananakset, jotka ehkä voisi luulla kummallisiksi seuralaisiksi keitetylle kananmunalle, piristävät makeudellaan kokonaisuutta todella mukavasti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko harkinnut blogisi lisäämistä Blogilistalle (http://www.blogilista.fi)? Helpottaisi nimittäin päivitysten seuraamista :) Tätä blogia tulee kyllä vilkuiltua ahkerasti - mielenkiintoisia reseptejä ja herkullisen näköisiä kuvia!

Riisa kirjoitti...

Hei! Kiitos kommentista. Lisäilinpä blogini sitten tuonne listalle.

Oletko muuten koskaan kokeillut esim. Google-readeria? (http://reader.google.com) Sillä voi samaan tapaan seurata aivan mitä tahansa blogeja netistä ilman, että blogin täytyy olla listattuna minnekään. Halutessaan voi blogien lisäksi seurata myös muita vastaavia syötteitä, esim. valitsemiaan uutisia tms. Todella kätevä palvelu, jota itse käytän vähän liiankin innokkaasti. :D